Plunging toward Armageddon in Israel

In jos

Plunging toward Armageddon in Israel Empty Plunging toward Armageddon in Israel

Mesaj Scris de VIO_ANA la data de Joi Iul 10, 2014 5:07 am

Ceea ce sa întâmplat a fost exact ceea ce toată lumea știa atunci a fost probabilCel mai recent ciclu de violență israeliano-palestinian se trage din regiune și în lume mai adânc într-o crimă grotesc de sacrificare religios-inspirat, dar politicienii americani nu pot vedea dincolo de propriile interese înguste, scrie fostul diplomat american William R. Polk.Cu uciderea a trei adolescenți israelieni și uciderea răzbunare aparent a unui tânăr palestinian -, eventual, ars la moarte - ura între israelieni și palestinieni a atins un nou nivel de obscenitate, și se pare că se va înrăutăți. Mult mai rău.

Cufunda spre Armaghedon în Israel

Ziarul israelian Haaretz majoră a scris intr-un editorial: "Nu există cuvinte pentru a descrie oroarea ar fi făcut de șase evrei la Mohammed Abu Khdeir de Shoafat. Deși un ordin de gag baruri publicarea de detalii cu privire la teribila crima si identitatea presupușilor făptuitori sale, în contul familiei Abu Khdeir lui - în conformitate cu care băiatul a fost ars de viu - ar îngrozi orice muritor.

"Oricine care nu este mulțumit cu această descriere, se poate vedea filmul de groază în care membri ai Poliției de Frontieră lui Israel sunt văzute brutal bate Tariq Abu Khdeir, în vârstă de 15 ani, victima crimei lui văr . "

Sau, ca cronicar israelian Gordon Levy a scris despre atrocitățile recente: "Tinerii din statul evreu sunt ataca palestinieni pe străzile Ierusalimului, la fel ca tinerii păgâne folosite pentru a ataca evrei pe străzile din Europa. Israelienii de statul evreu sunt dezlănțuite pe rețelele sociale , afișarea ură și pofta de răzbunare, fără precedent în domeniul său diabolic. Acestea sunt copiii din generația naționalist și rasist - puilor lui Netanyahu.

"Timp de cinci ani, acestea au fost de auz nimic, dar incitare, sperietoare și supremația pe arabi de la adevărata instructor acestei generații, prim-ministrul Benjamin Netanyahu . Nu este un cuvânt uman, nu compătimire sau egalitatea de tratament. Au crescut cu cererea provocatoare pentru recunoașterea Israelului ca un "stat evreiesc" și au tras concluzii inevitabile. "

Pierderea civilizate Men

Propriilor mele observații sunt în acord cu aceste remarci. De-a lungul anilor, de la prima mea vizită în ceea ce era atunci Palestina mandat în 1946, am văzut dispariția generației de oameni civilizați. Aceste mari figuri de evrei ca Iuda Magnes și Martin Buber a înflorit în anii 1930, dar acum sunt uitate sau, în cazul în care a amintit, la toate, sunt considerate a (de israelieni) să fi fost naivi care fac bine și (prin arabi) să fi fost doar față de oameni pentru sioniștii reale, oameni ca Vladimir Jabotinsky, părintele spiritual al Menachem Begin, Yitzhak Shamir și Benjamin Netanyahu.

Palestinienii acum subliniez că ceea ce cele mai extreme de reprezentanții lor le-a spus anchetatorilor americani (în King-Crane comisia care Woodrow Wilson a trimis la Levant în 1919), care se temeau de ceea ce sa întâmplat acum.

În cuvintele senior inteligență apoi britanic ofițer (Kinahan Cornwallis), palestinienii dețin "un profund simțit teamă că evreii destinate nu numai să-și asume conducerea Guvernului în Palestina , dar, de asemenea, de a expropria sau cumpăra în timpul războiului mari porțiuni de terenuri deținute de musulmani și de alții, și, treptat, pentru a le forța din țară. "

Cabinetul britanic a crezut deja ceva de genul asta era inevitabil. Acesta a fost un preț britanicii au fost dispuși să aibă palestinienilor plătească, deoarece în 1917-1918 - în calitate de primul război mondial am târât pe - britanicii vrut cu disperare sprijinul evreilor din Germania (în cazul în care au crezut că o mare parte din armata era sub ofițeri evrei), în Rusia (în cazul în care au crezut că evreii erau liderii mișcărilor bolșevice pentru o pace separată, care ar elibera forțele mari germane pentru a lupta pe frontul de vest), și în America (în cazul în care au crezut că evreii ar putea oferi finanțare pentru efortul de război).

British Interese

Astfel, autoritățile britanice curtată de sprijin evreiesc în Declarația Balfour. În compromis atent, ei blocat în Declarația două calificări - așa cum am povestesc în două dintre cărțile mele timpurii, fundal a Tragedia (cu David Stamler și Edmund Asfour) și Statele Unite și lumea arabă . Ei specificat obiectivul lor ca fiind doar " stabilirea în Palestina a unui resortisant casă pentru poporul evreu ", și a subliniat că acest lucru nu a fost de a denigra drepturilor arabilor", fiind înțeles că nimic nu se va face, care pot aduce atingere drepturilor civile și religioase ale existente non-evrei comunități din Palestina . "

Calificări deoparte, ceea ce sa întâmplat a fost exact ceea ce toată lumea știa atunci a fost probabil ceea ce sa întâmplat a fost exact ceea ce toată lumea știa atunci a fost probabil, transformarea Palestina într-un stat evreiesc.

Într-o declarație extrem de sincer pe 11 august 1919, Lordul Balfour, autorul titular al Declarației, a recunoscut că "în măsura în Palestina este în cauză, Puterile [Aliații, Marea Britanie și Franța] s-au făcut nici o declarație de fapt, care este . Nu, desigur greșit, și nici o declarație de politică care cel în scrisoare, la, ei nu au intenționat întotdeauna să încalce "(citat în cartea mea Evaziv pace. Orientul Mijlociu în secolul XX )

Istoria a trecut secol de Palestina poate fi rezumată în câteva cuvinte: pentru propriile lor interese, britanic și apoi americanii închise doar ochii la tragedia în curs de dezvoltare; ambele au fost de conținut să aibă o săraci, lipsiți de apărare oameni din Orientul Apropiat plătească prețul pentru infracțiunea istoric de Vest anti-semitism.

Previzibil, comunitatea evreiască a crescut, însușit cele mai multe dintre cele mai bune terenuri (în mare parte de cumpărare de la proprietarii absenți), și a beneficiat de infuzii masive de bani din străinătate (în valoare totală de acum peste 100 de miliarde de dolari, sau mai mult de toate de ajutor programele pentru restul lume). Între timp, soarta evreilor din Europa sa mutat spre Holocaust.

O tragedie se desfășoară

Daca as fi fost un evreu în Germania, în 1930, eu cu siguranță s-ar fi dus în America și în cazul în care nu am putut ajunge la - unele nu ar putea - în Palestina ; dacă aș fi fost un arab la aproape orice moment de la 1920 incoace, aș fi încercat să oprească valul de imigranți atentează pe teren arabe. Astfel, adevăratul vinovat în această tragedie lung desfășurare, nu este nici evreu, nici palestinian. Ea ne este. Antisemitismul este o boală de Vest.

Ceea ce vedem astăzi este că oamenii care într-adevăr sunt de acord cu teroriștii evrei sunt teroriști arabi - cu religios fanatic s între cele două popoare care au din ce în ce conducerea. Între ele, există puține, dacă orice cameră pentru persoane cu moderație, cu atât mai puțin de decență. -Dinte pentru dinte-este un joc jucat cu sânge și oțel, în care nimeni nu este sau va fi imun. Nu există nici un scop în vedere.

Deci, cum am mai consultat și aceste evenimente? Am ascultat pentru întreaga mea viață profesională la un dialog fals. De ani de zile, factorii de decizie și lideri de opinie au susținut pe "solutii" care sunt ireale sau cel puțin tangențială. Păstrăm scandând bocetul - se poate aproape o pune muzica - un stat sau două state. Nici unul nu este realist și, chiar dacă este posibil, nu ar rezolva problema fundamentală. Dar noi par să creadă că, dacă putem spune unul sau altul destul de des, unul dintre ei ar putea deveni acceptabil.

Hard Choices

Este timpul să renunțe la prostii și se confruntă cu faptele simple. Acestea sunt acestea:

În "un stat", arabii vor fi minoritate subjugat cu puține drepturi și puțin sau orice de securitate - ei vor fi "evreii" ale unui Germania israelian sau "evrei" ale unei Imperial Rusia israelian, adăposteau în ghetouri, închiși, condus în exil sau supuse unei partiții final. Ei, copiii lor și nepoții lor va rezista sporadic. Lor de rezistență va suna și mai multă ură și mai represalii. Ciclul va continua.

În cele "două state", cei care trăiesc în resturile trunchiate ale Palestinei (Cisiordania și Gaza), va fi condamnat la sărăcie perpetuă și umilire. Ei vor avea aproape nici un teren agricol utilizat și practic fără apă. Acestea vor fi nimicit din posibilele piețe de ce puțin se pot produce. Ele pot avea nici o speranță de fabricație, deoarece remiză lor pe energie electrică va fi stoarse.

Chiar banii limitat ei pot câștiga va fi strict controlat și de multe ori blocat de către Banca Centrală israelian ca acum este. Ei vor avea acces limitat la serviciile de sanatate, instituțiile de învățământ și chiar de contact unul cu altul, separate în care sunt și vor fi de zone de restricție, pereți și securitate în picioare și militare forțe. Ei ar rezista periodic sau să scoată în furie și așa se bazeze pe ei înșiși represalii. Și așa prea ciclul de violență va continua sau chiar se va extinde.

Chiar și cei care cred că de ei înșiși ca "arabii israelieni" vor rămâne, în ochii israelienilor reale, doar arabi. Ei vor avea o marjă mică de mai bine, dar încă limitată, trăiește așa cum se întâmplă în prezent. Ca ura crește etnic ei vor fi trase în lupta. Ele sunt susceptibile de a pierde ceea ce au păstrat până în prezent.

Șocant lume

Există o alternativă? Da, există trei deși, fie ar șoc conștiința lumii sau sunt ei înșiși nerealiste. Ceea ce este mai rău depinde de cine face evaluarea. Dar, așa cum filosoful politic francez Montesquieu a observat o dată că sarcina mea ", nu este de a face oamenii citesc, dar a face să se gândească."

Cel israelienii doresc cu adevarat este ca palestinienii să plece pur și simplu. Pentru a merge în cazul în care? Pentru tabere de refugiați sau ori de câte ori, israelienii nu-mi pasă. O lectură a tuturor politicilor israeliene subliniază intenția Israelului de a face viața ca neatractive pentru palestinieni ca opinia mondială va permite. Israelienii sincere recunosc că în condițiile pe care le creează sunt mai rău decât apartheid din Africa de Sud a fost pentru bantu. Și mereu amenințarea de purificare etnică atârnă mare.

A doua alternativă, care, desigur, mulți palestinieni doresc, este pentru israelieni "pentru a merge înapoi de unde au venit." Arabi zi-vis de relațiile lor cu israelienii, în paralel cu cruciadele. Cruciații au rămas o lungă perioadă de timp, dar în cele din urmă a plecat. Mai recent paralel este de a "francezii" (mulți dintre ei nu au fost deloc limba franceză) pieds noirs în Algeria. A fost nevoie de un secol, dar au plecat prea în cele din urmă.

Palestinienii ține evidența statisticilor de imigrare și observă că, în câțiva ani, mai mult de israelieni lasă mult vin imigranți. Ei, de asemenea act de faptul că o mare parte a populației israeliene continuă dublă cetățenie, care le oferă posibilitatea de a pleca. New York se spune că pentru a avea o populație israelian mai mare decât Ierusalim.

A treia alternativă este Armageddon. Israelul are un magazin imens de arme biologice nucleare, chimice și cel puțin o dată în trecut, a fost aproape de a folosi arme nucleare. Arabi, desigur, nu (în prezent) au arme nucleare, dar cel puțin două state arabe sunt considerate a fi capabil de a obține (producerea sau cumpărare) le repede. Mai imediat, palestinienii, divizat și relativ fără arme ca acestea sunt, au capacitatea de a provoca durere pe israelieni (și astfel să aducă represalii). Mai devreme sau mai târziu, această capacitate va crește.

Cruciadele analogia

Aici analogia cu cruciadele poate face unele sens. Se poate prevedea un scenariu în care acționează de arabi ar putea fie face viața în Israel neatractive sau, alternativ, determina israelienii - în frustrare, frica sau furie - de a distruge în Orientul Mijlociu și toți locuitorii ei. Ei au mijloacele de a face acest lucru.

Ar trebui să ne pese? Uita declarațiile pioase. În cazul în care trecutul este orice ghid, nu am multă grijă despre anti-semitism, atunci când aceasta a afectat pe evrei din Europa și nu prea pasă de ea, atunci când ziua de azi se face viata oribil pentru mulți arabi din Orientul Mijlociu.

Nu este mult mai cinic (dar sub acoperire) sentiment anti-zionist chiar printre mulți politicieni americani care se grabesc sa beneficieze de donații evrei. În particular, mulți recunosc că o mare parte din ceea ce israelienii fac este ilegal și chiar mai mult este imoral, dar este politicianul rar care spune ceva public. Și cei care au făcut acest lucru au, de obicei, plătit un preț politic muritor.

Între timp, o națiune sa, noi, americanii, continuăm să facem ceea ce știm cum să facem - da bani și arme. Și, într-un gest distructiv și auto-înfrângerea la "neutralitate", oferindu-le pentru ambele părți, israelienii și statele arabe.

Nu este atât de important ca noi nu suporta favoarea de această politică - nici o parte nu este lovit de afecțiune pentru noi și guvernul israelian se aproape zilnic din drumul său de a umili guvernul nostru. Dar ar putea fi, și în judecata mea în cele din urmă va fi, important că ne îndreptăm spre Armaghedon.

Chiar si cele mai incapatanat si cinic dintre noi ar trebui să fie preocupat, deoarece există un pericol considerabil de un excedent de orice război din Orientul Mijlociu în viața noastră - atât în străinătate, în alte zone , în special zonele islamice, și la domiciliu.

La minim, pe termen lung și, probabil, escaladarea ostilităților din Orientul Mijlociu ar afecta economia Statelor Unite. În plus, acestea ar putea deteriora și mai mult ecologie nostru deja fragile, eventual, să declanșeze un conflict mai larg și cu siguranță deteriora sensul legii, moralitatea și ordinea în care trăim. Chiar și pe termen scurt de război real, contagiunea de instabilitate, ură și violență este probabil să se răspândească și astfel ne afectează în alte domenii și cu privire la alte aspecte cu privire la care ne pasă.

Poate că, în cazul în care liderii din SUA ar putea chiar ușor ridica ochii mai sus interesele lor imediate și să acorde puțină atenție la râu turbulent de evenimente în care plutim, am putea apuca pe un mâner și se va opri înainte de a ajunge la cascada.

Nimeni nu vedea nici un astfel de lider oriunde? Eu mărturisesc că nu. Mi-e teamă, nu pentru mine, deoarece eu sunt acum 85 de ani, dar pentru a mea și a ta și a tuturor .

William R. Polk a fost membru al Consiliului de Planificare Politică, responsabilă pentru Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia de Vest, timp de patru ani în cadrul președinților Kennedy și Johnson, El a fost un membru de trei oameni Comitetul de gestionare a crizelor în timpul rachetelor din Cuba criză. Pe parcursul acestor ani, el a scris două tratate de pace propuse de guvernul american și a negociat un armistițiu majoră între Israel și Egipt. Mai târziu, el a fost profesor de istorie la Universitatea din Chicago, director al Centrul de Studii din Orientul Mijlociu și Președintele Institutului Adlai Stevenson de Afaceri Internaționale fondator. El este autorul a 17 cărți despre unele afacerile mondiale, inclusiv Statele Unite și lumea arabă; Evaziv Pacea, Orientul Mijlociu în secolul XX; Înțelegerea Irak; Înțelegerea Iran; Politica violente: O istorie de insurgență și Terorism; Vecinii și Strangers: Bazele Afacerilor Externe și numeroase articole în Afacerilor Externe, Atlantic, Harpers, Buletinul Oamenii de stiinta nucleare si Le Monde diplomatique . El a predat la mai multe universități și de la Consiliul pentru Relații Externe , Chatham House, Sciences Po, Academia Sovietică de Științe și a apărut frecvent pe NPR, BBC, CBS și alte rețele. Cărțile sale cele mai recente, ambele disponibile pe Amazon, sunt Humpty Dumpty: Soarta Schimbarea de regim și piele de bivol Blind Man, un roman.

textul original pe site
https://sites.google.com/site/sinteticrealpolitik/plunging-toward-armageddon-in-israel
VIO_ANA
VIO_ANA

Mesaje : 39
Data de înscriere : 01/06/2013

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum